Étkezési búzadara

Kevesen tudják, de a búzadara valójában a lisztgyártás köztes terméke, amely hazánkban kiemelkedően nagy népszerűségnek örvend, akár mint levesbetét, vagy mint édességek, gombócok alapanyaga.

Tápérték táblázat:

 Összetevők

Átlagos tápérték 100g VitaMill Étkezési búzadarában

INBÉ% 100g VitaMill Étkezési búzadarában *

Energia

1477 kJ / 348 kcal

17,4%

Zsír

1 g

1,4%

amelyből telített zsírsavak

0,5 g

2,5%

Szénhidrát

73 g

27,2%

amelyből cukor

0,2 g

0,2%

Élelmi rost

4,1 g

16,4%

Fehérje

9,4 g

18,8%

0 g

0%

* Az Irányadó Napi Beviteli Értékhez képest 100g termékben lévő tápérték. Az egyéni szükséglet az életkortól, nemtől, testtömegtől és fizikai aktivitás mértékétől függően változhat.

Felhasználási iránytű
Rántás, Habarás
Szószok, Béschamel
Nokedli
Gombóc
Kelt tészták
Leveles tészták
Omlós tészták
Kevert tészták
Piskóták
Palacsinták
Rétesek
Kekszek
Mézes sütemények
Kenyerek
Speciális sütemények