Teljes kiőrlésű rozsliszt

A feldolgozás során a megtisztított, teljes gabonaszemet megőröljük. Ennek köszönhetően a liszt értékes fehérjéket, rostokat, ásványi anyagokat és a nagyon fontos B-vitamin csoportot is tartalmazza. Kenyerek, mézes- és speciális sütemények készítéséhez javasoljuk.

Tápérték táblázat:

 Összetevők

Átlagos tápérték 100g VitaMill Teljes kiőrlésű rozslisztben

INBÉ% 100g VitaMill Teljes kiőrlésű rozslisztben *

Energia

1424 kJ / 337 kcal

16,85%

Zsír

1,7 g

2,4%

amelyből telített zsírsavak

0,3 g

1,5%

Szénhidrát

66 g

24,4%

amelyből cukor

0,2 g

0,2%

Élelmi rost

10,1 g

40,4%

Fehérje

9,3 g

18,6%

0 g

0%

* Az Irányadó Napi Beviteli Értékhez képest 100g termékben lévő tápérték. Az egyéni szükséglet az életkortól, nemtől, testtömegtől és fizikai aktivitás mértékétől függően változhat.

Felhasználási iránytű
Rántás, Habarás
Szószok, Béschamel
Nokedli
Gombóc
Kelt tészták
Leveles tészták
Omlós tészták
Kevert tészták
Piskóták
Palacsinták
Rétesek
Kekszek
Mézes sütemények
Kenyerek
Speciális sütemények